Sposób przygotowania:
Babeczki z pastą jajeczną
Ciasto francuskie dzielimy na 6 równych części i wylepiamy nim foremki, zaginając wystające ciasto do środka. Dno nakłuwamy widelcem. Marchewkę myjemy, obieramy i drobno kroimy. Wkładamy marchewkę do folii aluminiowej i zawijamy.
Foremki z ciastem francuskim oraz marchewkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Upieczone ciasto francuskie wyjmujemy z foremek i widelcem kruszymy lekko środek aby zrobić wgłębienie na pastę jajeczną.
Upieczoną marchewkę studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, dokładamy do upieczonej marchewki.
Dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Pastę blendujemy na gładko i przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy pastę jajeczną do wgłębień w ostudzonych babeczkach. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Foremki z ciastem francuskim oraz marchewkę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Upieczone ciasto francuskie wyjmujemy z foremek i widelcem kruszymy lekko środek aby zrobić wgłębienie na pastę jajeczną.
Upieczoną marchewkę studzimy. Jajka obieramy ze skorupek i drobno kroimy, dokładamy do upieczonej marchewki.
Dodajemy śmietanę oraz sól i pieprz. Pastę blendujemy na gładko i przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy pastę jajeczną do wgłębień w ostudzonych babeczkach. Posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.