Sposób przygotowania:
Ryba z warzywami
Cebulę kroimy w piórka albo dowolnie, ogórki i paprykę w słupki.
Rybę rozmrażamy i osuszamy, oprószamy lekko solą i pieprzem albo przyprawą kuchenną.
Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce albo tylko w jajku i mące.
Smażymy na rumiano i osączamy z nadmiaru tłuszczu. rybę układamy na przemian z warzywami w dowolnym naczyniu.
Wszystkie składniki sosu( dodajemy je wg smaku)łączymy i gotujemy 3-4 minuty.
Gorącym ale nie wrzącym zalewamy rybę z warzywami.
Studzimy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Rybę rozmrażamy i osuszamy, oprószamy lekko solą i pieprzem albo przyprawą kuchenną.
Rybę obtaczamy w mące, jajku i bułce albo tylko w jajku i mące.
Smażymy na rumiano i osączamy z nadmiaru tłuszczu. rybę układamy na przemian z warzywami w dowolnym naczyniu.
Wszystkie składniki sosu( dodajemy je wg smaku)łączymy i gotujemy 3-4 minuty.
Gorącym ale nie wrzącym zalewamy rybę z warzywami.
Studzimy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.