Sposób przygotowania:
Nadziewane kule Eli z karpiaprzygotowanie ryby
Płaty karpia oskrobać z łusek i szlamu. Opłukać płaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cebule obrać z łupinek i pokroić w pół krążki. Karpia przekładać cebulą w pojemniku. Przykryć pojemnik i łożyć do lodówki na 24 godziny.
przygotowanie ryby cd
Z karpia usunąć cebulę. Z ryby usunąć ości i skórę. Mięso karpia zmielić w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.
przygotowanie ryby cd
Cebule obrać z łupinek i zmielić w maszynce. Do masy rybnej dodać zmieloną cebulę, jajka ,bułkę tartą, przyprawę do ryb, sól i pieprz do smaku. Gdyby masa była za rzadka dodać jeszcze bułki tartej. Całość wymieszać i podzielić na 20 części.
przygotowanie kul rybnych
Mini mozzarellę odsączyć z zalewy i wyłożyć na talerz żeby obeschła.
przygotowanie kul rybnych cd
Kulki mozzarelli oblepić masą rybną i obtoczyć w bułce tartej. W rondlu rozgrzać olej. Smażyć kule rybne na brązowo w głębokim oleju. Smacznego!
gusia1000