Sposób przygotowania:
Babeczki z wiśniowym kremem
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody. przelewamy do płaskiego naczynia. Studzimy i pozostawiamy do zastygnięcia. Następnie kroimy w małą kosteczkę 1 cmx1 cm.
1 i 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem. W 1/2 szkl. pozostałego mleka rozprowadzić 2 budynie wiśniowe. Wlać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń ciągle mieszając. Następnie ściągnąć z ognia i wystudzić.
Kostkę masła utrzeć na puch. Ciągle ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na samym końcu ucierając dodajemy parę kropli barwnika czerwonego-do uzyskania ładnego różowego koloru.
Na spód każdej babeczki nakładamy po łyżeczce dżemu wiśniowego. Nakładamy krem do szprycy i dekoracyjnie wyciskamy na dżemie wiśniowym -wypełniając babeczki.
Na środek każdej babeczki nakładamy po 1 kosteczce galaretki. Dekoracyjnie posypujemy cukrowymi posypkami.
1 i 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem. W 1/2 szkl. pozostałego mleka rozprowadzić 2 budynie wiśniowe. Wlać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń ciągle mieszając. Następnie ściągnąć z ognia i wystudzić.
Kostkę masła utrzeć na puch. Ciągle ucierając dodawać po łyżce budyniu. Na samym końcu ucierając dodajemy parę kropli barwnika czerwonego-do uzyskania ładnego różowego koloru.
Na spód każdej babeczki nakładamy po łyżeczce dżemu wiśniowego. Nakładamy krem do szprycy i dekoracyjnie wyciskamy na dżemie wiśniowym -wypełniając babeczki.
Na środek każdej babeczki nakładamy po 1 kosteczce galaretki. Dekoracyjnie posypujemy cukrowymi posypkami.