Sposób przygotowania:
Babeczki z kremem czekoladowym 4
Babeczki: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać margarynę w małych kawałkach i wszystko posiekać nożem. Następnie dodajemy jajko i dalej całość siekamy. Szybko zagniatamy jednolite ciasto, owijamy je w folię i wkładamy na ok. 1 godzinę do lodówki. W międzyczasie smarujemy roztopioną margaryną foremki do babeczek i obsypujemy mąką (ok. 30 sztuk). Foremki możemy schłodzić w lodówce. Ciasto wyjmujemy z lodówki partiami i wałkujemy pomiędzy dwoma kawałkami folii, zdejmujemy górną folię i ciasto nakładamy (folią do góry) na foremki. Wałkujemy ciasto i zdejmujemy folię, ciasto dociskamy do dna foremek. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego 190-200 stopni na 15 minut. Babeczki wyjmujemy z pieca i odstawiamy na kilkanaście minut, po tym czasie wyjmujemy babeczki z foremek. Krem: 150 ml śmietany wlewamy do garnka z grubym dnem, wrzucamy połamane czekolady i cukier trzcinowy. Stawiamy na piecu i rozpuszczamy czekolady ciągle mieszając aż do połączenia się składników. Do gorącej masy wlewamy wiśniówkę; mieszamy chwilę gotując (ok.1 minuty). Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia mieszając od czasu do czasu. Ubijamy pozostałą śmietanę z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Wystudzona czekoladę ubijamy mikserem na wysokich obrotach (powinna się napowietrzyć). Jeżeli nie następuje napowietrzanie masę należy włożyć do lodówki lub ubijać w lodowatej kąpieli wodnej. Do napowietrzonej masy czekoladowej dodajemy bita śmietanę i chwilę ubijamy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciskamy na środek każdej babeczki niewielką ilość kremu. Na kremie kładziemy wiśnie z spirytusu (3 sztuki). Następnie wiśnie przykrywamy kremem czekoladowym. Krem zaczynamy wyciskać od brzegu babeczek do środka. Na górze babeczek kładziemy do dekoracji 1 wiśnię ze spirytusu. Babeczki odkładamy chłodne miejsce aby krem dobrze zastygł. SMACZNEGO!
marietta