Sposób przygotowania:
Babeczki
Masło roztopić w rondelku. Pod koniec roztapiania masła dodać czekoladę, którą najpierw należy połamać na mniejsze kawałki. Chwilę potrzymać na ogniu mieszając, ale uważać żeby czekolada nie przypaliła się. Po ściągnięciu czekolady z ognia dodać do niej cukier, troszkę soli, rozrobione wcześniej jajka i dżem wiśniowy. wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Do wymieszanej masy dodać proszek do pieczenia oraz mąkę. Znowu wszystko razem dobrze wymieszać. Ciasto nałożyć do papierków przeznaczonych na babeczki i zapełnić je do 3/4 wysokości. Babeczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 25 minut. Babeczki można ozdobić według własnego uznania. Najlepiej rozpuścić gorzką czekoladę oraz kremówkę i polać babeczki, a na to ozdobić czymś jeszcze. Moje babeczki ozdobione są pokrojonymi żelkami albo migdałami i kuleczkami czekoladowymi.