gosia239

gosia239

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 234]

Babeczki z pianką wiśniową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kruche babeczki z delikatną pianką wiśniową idealne na każdą okazje, także dla dzieci.

Babeczki z pianką wiśniową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki z pianką wiśniową

 

 

  • Pianka wiśniowa
  • śmietana kremówka 30%
  • galaretka cytrynowa

 

  • Dodatki
  • dżem wiśniowy
  • 2 mleczne czekolady

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z pianką wiśniową
Zarabiamy ze składników kruche ciasto – schładzamy 30 minut w lodówce. Następnie rozwałkowujemy ciasto wycinamy kółka, wykładamy posmarowane foremki babeczek. Pieczemy 20 minut w temp. 180. Czekoladę rozpuszczamy na parze - ostudzone upieczone babeczki smarujemy z wierzchu rozpuszczoną czekoladą, odkładamy do zastygnięcia czekolady. Do przygotowanych babeczek nakładamy na spód po łyżeczce dżemu, na wierzch kładziemy piankę wiśniową – ubijamy kremówkę, dodajemy rozpuszczoną tężejącą galaretkę cytrynową. Przygotowane babeczki odkładamy do zastygnięcia masy. Na wierzch babeczek robimy zygzaki z pozostałej czekolady.
Babeczki z pianką wiśniową
Na spód upieczonej babeczki kładziemy dżem