lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka orzechowa z białek

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Od teraz już wiem jak wykorzystać białka które zawadzają w lodówce . Prosta orzechowa babka jest doskonałym rozwiązaniem .

Babka orzechowa z białek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka orzechowa z białek

 

 

  • cukier puder do posypania babki

Sposób przygotowania:

Babka orzechowa z białek
Ubijamy białka z odrobina soli. Dodajemy cukier nadal miksując. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy białkowej , mieszamy. Dodajemy olej i orzechy laskowe nadal mieszamy. Formę prostokątną smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą lub mąką.Przekładamy masę do formy. Pieczemy w 170 stopniach 55 minut . Po wyjęciu i przestudzeniu można posypać cukrem pudrem :)
Babka orzechowa z białek
Ubijamy białka z odrobina soli. Dodajemy cukier nadal miksując.
Babka orzechowa z białek
Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy białkowej , mieszamy.
Babka orzechowa z białek
Dodajemy olej i orzechy laskowe nadal mieszamy.
Babka orzechowa z białek
Formę prostokątną smarujemy margaryną i obsypujemy bułką tartą lub mąką. Przekładamy masę do formy. Pieczemy w 170 stopniach 55 minut .