Któż ich nie lubi? Pyszne, puszyste babki na bazie jaj, mąki pszennej z dodatkiem kakao lub odrobiny skórki z cytryny dla podkreślenia smaku.
W tradycji polskiej najczęściej pojawiają się na wielkanocnym stole, gdzie króluje babka majonezowa i drożdżowa przyozdobiona lukrem królewskim. Ich miękkie, maślane wnętrze oraz złocista skórka z wierzchu, idealnie komponują się ze szklanka ciepłego mleka czy herbatą do podwieczorku.
Alternatywą dla nieco kalorycznych wersji jest babka na białkach, która zachwyca lekkością i smakiem. Pozostałe białka z przygotowywania ciasta kruchego idealnie sprawdzą się do tego przepisu, bez obawy o marnowanie składników.
Babki piaskowe i marmurkowe zaskakują swoja różnorodnością i smakiem. Dodatek kakao, cynamonu czy wanilii ożywia i dodaje kolorytu każdej z propozycji. Wzbogacone polewą z czekolady deserowej lub odrobiną kawy, będą idealną propozycją dla wielbicieli wyrazistszych smaków.
Zachęcamy do skorzystania z przepisów na ulubione babki, które na stałe zagoszczą w domach!
Alternatywą dla nieco kalorycznych wersji jest babka na białkach, która zachwyca lekkością i smakiem. Pozostałe białka z przygotowywania ciasta kruchego idealnie sprawdzą się do tego przepisu, bez obawy o marnowanie składników.
Babki piaskowe i marmurkowe zaskakują swoja różnorodnością i smakiem. Dodatek kakao, cynamonu czy wanilii ożywia i dodaje kolorytu każdej z propozycji. Wzbogacone polewą z czekolady deserowej lub odrobiną kawy, będą idealną propozycją dla wielbicieli wyrazistszych smaków.
Zachęcamy do skorzystania z przepisów na ulubione babki, które na stałe zagoszczą w domach!