Sposób przygotowania:
Babka pysznie kakaowa bez jajek
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski:makę,cukier,kakao i proszek do pieczenia.Mieszamy,aż wszystko się połączy.Powoli,kolejno wlewamy olej,mleko,aromat i mieszamy do powstania jednolitej masy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułka tarta blachy i pieczemy 45 minut w 175 stopniach. Piekłam w keksówce 30 cm
CiociaLodzia
Ciasto jest rewelacyjne. Pomimo, że zapomniałam dodać aromatu wyszło bajecznie. Nawet przy kolejnym pieczeniu pozostane przy wersji bez, gdyż jest pyszne!
Idealny przepis dla tych, którzy nie chcą się przesłodzić ciastem. Osobiście lubię gdy czuć słodycz, więc następnym razem dodam jeszcze małą paczuszkę cukru waniliowego;)
Murzynek / babka / brownie, jakkolwiek by nie nazwać (a każda nazwa w tym przypadku będzie pasować), wyszedł mokry wewnątrz i chrupiący u góry. Dokładnie tak, jak tego chciałam:)
Myślę, że dla lubiących urozmaicenia do ciasta świetnie wpasuje się przełożenie delikatnym kremem budyniowo-śmietankowym albo polanie domową polewą...
Dla leniwych wersja z polaniem go kremówką, wydaje mi się równie smakowitym rozwiązaniem.
Kocham Cię za ten przepis, a zarazem nienawidzę... ;)
PS dodam tylko, że około 30-stej minuty ciasto pękło i wg zaleceń koleżanki skręciłam temperaturę do 160 stopni :)