Sposób przygotowania:
Babka z majonezem
Białka ubijamy na sztywno, a następnie cały czas ubijając dodajemy stopniowo połowę cukru.
W osobnej misce ucieramy na puszystą masę żółtka z majonezem i pozostałym cukrem, dodajemy do ubitych białek i mieszamy.
Kolejno dodajemy przesianą mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę do połączenia składników.
Masę przelewamy do dowolnej formy (u mnie z kominem) i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby podpiekamy jeszcze chwilę.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
W osobnej misce ucieramy na puszystą masę żółtka z majonezem i pozostałym cukrem, dodajemy do ubitych białek i mieszamy.
Kolejno dodajemy przesianą mąkę, skrobię i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę do połączenia składników.
Masę przelewamy do dowolnej formy (u mnie z kominem) i pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem i w razie potrzeby podpiekamy jeszcze chwilę.
Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.