Sposób przygotowania:
Babka z makiem i majonezem1

Najpierw trzeba przygotować foremkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
2

Oddzielamy białka od żółtek do miseczki wsypujemy cukry. Ubijamy białka ze szczyptą soli wsypujemy po trochę cukry. Do dobrze ubitych białek dodajemy żółtka jeszcze chwilę miksujemy.
3

Do miski przesiewamy mąki dodajemy proszek do pieczenia i wsypujemy mielony mak.
4

Do dobrze ubitych białek dodajemy po łyżce majonezu miksujemy na niższych obrotach miksera. Do powstałej masy wsypujemy suche składniki i dodajemy płatki migdałowe i aromat migdałowy mieszamy ale już ręcznie.
5

Masę przekładamy do foremki górę lekko wygładzamy. Nagrzewamy piekarnik 175 st i pieczemy babkę około 60 minut.
6

Babkę studzimy na desce drewnianej .
Zimną babkę polewamy polewą czekoladową i posypujemy dowolnymi ozdobami.
7

POLECAM !!!
gusia1000
gosia56