Sposób przygotowania:
Babka piaskowa
W pierwszej misce miksuję miękką margarynę z cukrem, cukrem wanilinowym i aromatem. Kolejno dodaję po jednym jajku stale miksując.
Mąkę pszenną mieszam w drugiej misce z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Następnie powoli wsypuję suche składniki do pierwszej miski.
Masę dzielę na 2 części. Do jednej dodaję kakao, miksuję.
Masę przekładamy na zmianę - raz ciemne ciasto, raz jasne - do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki.
Babkę piekę w 180 stopniach nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie około 45 minut do tzw. suchego patyczka.
Studzę i oprószam cukrem pudrem.
Mąkę pszenną mieszam w drugiej misce z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Następnie powoli wsypuję suche składniki do pierwszej miski.
Masę dzielę na 2 części. Do jednej dodaję kakao, miksuję.
Masę przekładamy na zmianę - raz ciemne ciasto, raz jasne - do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną keksówki.
Babkę piekę w 180 stopniach nagrzanym piekarniku na środkowym poziomie około 45 minut do tzw. suchego patyczka.
Studzę i oprószam cukrem pudrem.