haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Babka z majonezem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ciekawe połączenie babki ucieranej z majonezem daje doskonały smak i puszystą konsystencję.

Babka z majonezem

Składniki:

Babka z majonezem

 

  • 1 mały słoik majonezu dekoracyjnego
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl. mąki tortowej
  • 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
  • parę kropli ulubionego aromatu
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl. cukru

Sposób przygotowania:

Babka z majonezem
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku, ciągle mieszając. Masę jajeczną przełożyć do makutry, delikatnie rozetrzeć z majonezem, mąką, proszkiem i aromatem. Piec w temp. 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka