Sposób przygotowania:
Babski likier pomarańczowy
Do szerokiego garnka lub rondla wsypujemy cukier. Cały czas mieszamy do czasu powstania karmelu. Rozpuszczony cukier należy szybko zalać śmietaną kremówką i cały czas mieszać, nie dopuszczając do przywarcia. W między czasie wycisnąć sok z pomarańczy i wlać do garnka. Wymieszać, po czym doprowadzić do wrzenia. Gdy napój ostygnie, dopiero należy wlać wódkę, zamieszać i przelać do ozdobnych butelek. Przechowywać w cieniu i chłodzie. Likier w butelce będzie się rozwarstwiał więc przed spożyciem należy do wstrząsnąć.
marietta
smakosz 1988
dziękuję :-)) ja ten przepis wypatrzałam przed świętami Bożego Narodzenia właśnie na tej stronie. Apropo zakupu tych składników to się nie opłaci za bardzo, ale jest smaczna.Twoje zdrowie Marietta :-X
edytaha