Sposób przygotowania:
Bagietka czosnkowo-paprykowa
Do miękkiego masła (ja lekko rozpuściłam w mikrofali), dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.
Dodać oregano w odpowiadającej nam ilości, dodać paprykę w proszku i posolić do smaku.
Bagietkę przekroić na 3 kawałki, ponacinać, uważając aby nie przeciąć do końca. Nożem posmarować dokładnie i grubo wszystkie nacięcia w bagietkach.
Piec ok. 5-7 minut w 200st. Podawać na gorąco jako przekąska, np do piwa lub jako dodatek do sałatek.
Dodać oregano w odpowiadającej nam ilości, dodać paprykę w proszku i posolić do smaku.
Bagietkę przekroić na 3 kawałki, ponacinać, uważając aby nie przeciąć do końca. Nożem posmarować dokładnie i grubo wszystkie nacięcia w bagietkach.
Piec ok. 5-7 minut w 200st. Podawać na gorąco jako przekąska, np do piwa lub jako dodatek do sałatek.
![Bagietka czosnkowo-paprykowa Bagietka czosnkowo-paprykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietka-czosnkowo-paprykowa-181164.jpg)
![Bagietka czosnkowo-paprykowa Bagietka czosnkowo-paprykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietka-czosnkowo-paprykowa-181165.jpg)
![Bagietka czosnkowo-paprykowa Bagietka czosnkowo-paprykowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/bagietka-czosnkowo-paprykowa-181166.jpg)
marietta