SUPERPRZEPIS

Bagietka czosnkowo-paprykowa

  • 1
  • Alex_M
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8
Bagietka czosnkowo-paprykowa Więcej zdjęć (4)

Pyszna i szybka przekąska

Składniki:

Bagietka czosnkowo-paprykowa

 

 

Sposób przygotowania:

Bagietka czosnkowo-paprykowa
Do miękkiego masła (ja lekko rozpuściłam w mikrofali), dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać.

Dodać oregano w odpowiadającej nam ilości, dodać paprykę w proszku i posolić do smaku.

Bagietkę przekroić na 3 kawałki, ponacinać, uważając aby nie przeciąć do końca. Nożem posmarować dokładnie i grubo wszystkie nacięcia w bagietkach.

Piec ok. 5-7 minut w 200st. Podawać na gorąco jako przekąska, np do piwa lub jako dodatek do sałatek.
Bagietka czosnkowo-paprykowa
Do miękkiego masła (ja lekko rozpuściłam w mikrofali) dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek Wymieszać
Bagietka czosnkowo-paprykowa
Dodać oregano w odpowiadającej nam ilości dodać paprykę w proszku i posolić do smaku
Bagietka czosnkowo-paprykowa
Bagietkę przekroić na 3 kawałki ponacinać uważając aby nie przeciąć do końca Nożem posmarować dokładnie i grubo wszystkie nacięcia w bagietkach

Tagi:

papryka