paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Bagietka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo sycąca bagietka faszerowana kiełbasą i papryką.

Bagietka faszerowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bagietka faszerowana

 

  • 1 sztuka bagietka,
  • 25 dag kiełbasa wiejska,
  • 1 sztuka papryka czerowana,
  • bazylia świeża,
  • 15 dag ser zółty

Sposób przygotowania:

Bagietka faszerowana
Bagietkę pokroić i wydrążyć środki zostawiając ok 0,5 cm otoczkę ze skórką. Paprykę opłukać pokroić , listki świeżej bazylii posiekać. Z kiełbasy zdjąć skórę i rozgnieść widelcem farsz. Na łyżce masła podsmażyć paprykę później dodać farsz z kiełbasy oraz posiekane listki bazylii całość smażyć mieszając. Na suchej patelni podsmażyć wyciągnięty środek z bagietki i dodać do kiełbasy i papryki dodać żółty ser szybko wymieszać i nakładać w puste miejsca bagietki. Podawać na ciepło można polać ketchupem.
Bagietka faszerowana
Paprykę opłukać pokroić , listki świeżej bazylii posiekać. Z kiełbasy zdjąć skórę i rozgnieść widelcem farsz.
Bagietka faszerowana
Bagietkę pokroić i wydrążyć środki zostawiając ok 0,5 cm otoczkę ze skórką.
Bagietka faszerowana
Na łyżce masła podsmażyć paprykę później dodać farsz z kiełbasy oraz posiekane listki bazylii całość smażyć mieszając. Na suchej patelni podsmażyć wyciągnięty środek z bagietki i dodać do kiełbasy i papryki dodać żółty ser szybko wymieszać
Bagietka faszerowana
Przygotowany jeszcze ciepły farsz nakładać w puste miejsca bagietki

Tagi:

sery ser kielbasa