iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Bagietka z domowym serem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bagietka z domowym serem topionym

Bagietka z domowym serem topionym

Składniki:

Bagietka z domowym serem topionym

 

Sposób przygotowania:

Bagietka z domowym serem topionym
Bagietki lub inne bułki przekrawamy na pół i wyciągamy środek. Twaróg używamy swojski lub na wagę. Najlepszy jest twaróg stary który ma ok 4-5 dni. Wtedy kruszymy go do miski solimy i dodajmy sodę .Mieszamy nakrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. Po kilku dniach na serze pojawia się jakby topiony serek - u nas nazywamy to smarkaty. Wtedy do misce postawionej na parze podgrzewamy ten serek , mieszając- tak powstanie serek topiony. Wlewamy go do miseczki z bułki i ozdabiamy pieprzem kolorowym.