Sposób przygotowania:
Bajaderka Dorci
Ciasto wykonanie:
mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać masło i posiekać,potem dodać jajka i cukier i wyrobić ciasto.Podzielić na dwie części i wyłożyć nimi natłuszczone i wysypane bułką tartą blachy.Piec w 200st około 25 min.
Masa wykonanie:
Jeden placek jeszcze ciepły rozkruszyć i wymieszać w misce na gładką masę z mlekiem,kakao,rumem i bakaliami.
Drugi placek smarujemy dżemem i przykrywamy masą.Na koniec można polukrować,posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać masło i posiekać,potem dodać jajka i cukier i wyrobić ciasto.Podzielić na dwie części i wyłożyć nimi natłuszczone i wysypane bułką tartą blachy.Piec w 200st około 25 min.
Masa wykonanie:
Jeden placek jeszcze ciepły rozkruszyć i wymieszać w misce na gładką masę z mlekiem,kakao,rumem i bakaliami.
Drugi placek smarujemy dżemem i przykrywamy masą.Na koniec można polukrować,posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
marietta
bogda46