Sposób przygotowania:
Bajaderkowa kostka
Gotowe ciastka i ciasteczka mielimy. Bakalie także mielimy.
Zmielone ciastka i bakalie przekładamy do miski.
Dodajemy kakao. Mieszamy. Dodajemy powidła i krem czekoladowy. Mieszamy. Herbatniki układamy na dnie kwadratowej formy do pieczenia. Na herbatnikach układamy masę. Ciasto chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto. Chłodzimy ponownie dwie godziny w lodówce.
Dodajemy kakao. Mieszamy. Dodajemy powidła i krem czekoladowy. Mieszamy. Herbatniki układamy na dnie kwadratowej formy do pieczenia. Na herbatnikach układamy masę. Ciasto chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy nią ciasto. Chłodzimy ponownie dwie godziny w lodówce.