Sposób przygotowania:
Bajaderkowe kulki czekoladowo-kokosowePrzygotowanie masy scalającej:

Masło, olej i cukier (opcjonalnie kakao) umieścić w niewielkim rondelku.
Całość podgrzać aż wszystkie składniki się połączą, a cukier rozpuści.
Czekoladę należy roztopić w oddzielnym garnuszku.
Ciasto:

W większej misce należy rozdrobnić biszkopt lub kawałki różnych ciast.
Masa:

Ciasto połączyć z jeszcze ciepłą mieszanką masła, cukru i oleju.
Podczas wyrabiania masy - stopniowo wlewać mleko.
(Masa powinna być dość wilgotna, ale nie rozmokła.)
Na końcu dodać czekoladę.
Formowanie:

Z powstałej masy należy uformować kulki wielkością przypominające orzech włoski.
Każdą kuleczkę delikatnie zwilżyć i dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Gotowe wstawić do lodówki, aby odrobinę stężały.
gusia1000