BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Bakaliowe trufelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Małe co nieco dla alergików. trufelki nie zawieraja glutenu i nabiąłu, ani jaj. W kilka chwil można wyczarowac małe co nieco z bakali i preparowanych ziaren.

Bakaliowe trufelki

Składniki:

Bakaliowe trufelki

 

  • garść dowolnych bakali(u mnie śliwki, żurawina i daktyle)
  • 1-2 łyżki gorącej wody
  • kilka łyżek preparowanych ziaren (może bys amarantus)

Sposób przygotowania:

Bakaliowe trufelki
Do bakali dodaję 1-2 łyżki gorącej wody i dokładnie miksuję blenderem na jednolitą papkę. Dosypuję preparowane ziarna (można użyc dowolnej mieszanki, ja miałam z ryżu brązowego, kaszy jaglanej i suszonych jabłek). Rękami formuję małe kuleczki i układam je na tacy. Wstawiam do lodówki na kilk agodzin by dobrze stężały.

Tagi:

śliwki