2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Bakłażan na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Aromatyczne warzywa na ostro

Bakłażan na ostro

Składniki:

Bakłażan na ostro

 

Sposób przygotowania:

Bakłażan na ostro
Bakłażany umyć pokroić na cienkie plasterki i posolić. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy bakłążany z obu stron na złocisty kolor .Usmażone osączamy na ręczniku papierowym i układamy w naczyniu .Na pozostały tłuszcz wrzucić nasiona kminku oraz pokruszoną papryczkę chili i smażyć na wolnym ogniu .Dodać jogurt do uduszonych przypraw wymieszać i wylać na przesmażone plastry bakłażana.Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

Tagi:

bakłażan