Sposób przygotowania:
Aromatyczne, rozgrzewające chai cappuccino
Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy wszystkie przyprawy i cukier i gotujemy pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie wodę wyłączamy dodajemy herbatę, przykrywamy rondelek i parzymy herbatę około 5 minut. Mleko podgrzewamy i spieniamy je pieniaczem do mleka (możemy ubić je też mikserem).
Zaparzoną herbatę przecedzamy przez sitko i przelewamy do kubka lub filiżanki, na wierzch nakładamy mleczną piankę i serwujemy od razu ; )
Po tym czasie wodę wyłączamy dodajemy herbatę, przykrywamy rondelek i parzymy herbatę około 5 minut. Mleko podgrzewamy i spieniamy je pieniaczem do mleka (możemy ubić je też mikserem).
Zaparzoną herbatę przecedzamy przez sitko i przelewamy do kubka lub filiżanki, na wierzch nakładamy mleczną piankę i serwujemy od razu ; )