mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Bałkańskie jaja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

z jajek najsmaczniejsza jest jajecznica

Bałkańskie jaja

Składniki:

Bałkańskie jaja

 

  • 4 szt. jaja,
  • 1 szt. cebula,
  • 2 szt. pomidor,
  • 1 szt. papryka czerwona,
  • 4 ząbki czosnek,
  • 2 łyżki oliwa,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Bałkańskie jaja
Pomidory dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem , ściągamy z nich skórkę i kroimy w kostkę , paprykę myjemy wyciągamy gniazdko nasienne i białe błonki , kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Cebulę , pomidory i paprykę wrzucamy na rozgrzaną oliwą patelnię , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , smażymy do momentu aż warzywa będą miękkie .Białka oddzielamy od żółtek. Białka dodajemy do warzyw , szybko mieszając , następnie wlewamy żółtka już nie mieszamy , smażymy z 5 minut pod przykryciem na małym ogniu.

Tagi:

przyprawy