dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bananowe gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 140
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne śniadanie dla najmłodszych. Gofry są mięciutkie, ładnie pachną i wspaniale smakują. Polecam :)

Bananowe gofry

Składniki:

Bananowe gofry

 

Sposób przygotowania:

Bananowe gofry

Krok 1:

Bananowe gofry
Banana dokładnie rozgniatamy na jednolitą masę.

Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie za pomocą widelca rozgniatamy go na papkę.

Krok 2:

Bananowe gofry
Do płynnych składników dodajemy mąkę i cukier.

Jajka wbijamy do miski. Dodajemy mleko, olej i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy cukry i mąkę z proszkiem.

Mieszamy.

Krok 3:

Bananowe gofry
Do ciasta dodajemy banan i dokładnie mieszamy.

Na koniec do ciasta dodajemy banana i mieszamy. Porcje ciasta wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy na złoty kolor.

Smacznego!


Tagi:

gofry deser