Sposób przygotowania:
Racuszki z serka homogenizowanegoKrok 1:
![Racuszki z serka homogenizowanego Racuszki z serka homogenizowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-serka-homogenizowanego-448055.jpg)
Serek przekładamy do miski. Jajka dokładnie myjemy. Wbijamy do miski z serkiem i dokładnie mieszamy.
Krok 2:
![Racuszki z serka homogenizowanego Racuszki z serka homogenizowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-serka-homogenizowanego-448056.jpg)
Mąkę przesiewamy i dodajemy do masy serkowej. Na koniec dodajemy 1 łyżkę oleju. Dokładnie mieszamy.
Krok 3:
![Racuszki z serka homogenizowanego Racuszki z serka homogenizowanego](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/racuszki-z-serka-homogenizowanego-448057.jpg)
Na patelnie wylewamy niewielką ilość tłuszczu. Na rozgrzany tłuszcz układamy porcje ciasta i smażymy niewielkie placki z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!