Sposób przygotowania:
Gofry bananowe z bitą śmietaną
Banana rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem, jajko, mleko, cukier i olej. Miksujemy do połączenia składników i odstawiamy.
Po ok. 15 minutach porcje ciasta wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy na rumiano.
Podajemy z bitą śmietaną, pokrojonym w kawałki bananem i sosem toffi.
Po ok. 15 minutach porcje ciasta wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i smażymy na rumiano.
Podajemy z bitą śmietaną, pokrojonym w kawałki bananem i sosem toffi.
Jagodowa
Jagodowa
Urwało mi resztę komentarza :( Jestem zachwycona Twoim przepisem :) Po udanym eksperymencie z plackami bananowymi uwielbiam te owoce dodawać do rozmaitych dań :)
Magdalena88