Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Gofry z kefirem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne gofry z dodatkiem mąki pszennej pełnoziarnistej i kefiru. Gofry zrobione na specjalne życzenie mojej córeczki:)

Gofry z kefirem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry z kefirem

 

  • 5 jajek
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki pszennej mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2,5 szklanki mąki tortowej

Sposób przygotowania:

Gofry z kefirem
Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Jajka z cukrem lekko ubić. Dodać do nich wszystkie płyny, wymieszać. Wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Ponownie dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Na rozgrzaną płytę gofrownicy wylać porcję ciasta. Gofrownicę zamknąć. Gofry piec kilka minut na złoty kolor. Upieczone gofry podawać z ulubionymi dodatkami. Wyszło mi 14 gofrów. 
Gofry z kefirem
Jajka wbite do miski i dodany do nich cukier i cukier waniliowy.
Gofry z kefirem
Ubite z cukrem jajka wymieszane z płynnymi składnikami.
Gofry z kefirem
Płynne składniki dokładnie wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia.
Gofry z kefirem
Porcja ciasta wylana na rozgrzaną płytę gofrownicy.