Sposób przygotowania:
Bananowe placuszki
Banany obieramy ze skórek i kroimy w średniej wielkości kawałki.
Do miski wlewamy maślankę. Dodajemy do niej jajka i przez kilka sekund miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszkę ryżową oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wyrabiamy mikserem na jednolitą masę. Pod koniec miksowania wrzucamy pokrojone banany i delikatnie mieszamy, by owoce pokryły się ciastem.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju smażymy niewielkie placuszki. Każdy z obu stron "na złoto".
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wlewamy maślankę. Dodajemy do niej jajka i przez kilka sekund miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszkę ryżową oraz szczyptę soli. Całość dokładnie wyrabiamy mikserem na jednolitą masę. Pod koniec miksowania wrzucamy pokrojone banany i delikatnie mieszamy, by owoce pokryły się ciastem.
Na patelni na niewielkiej ilości oleju smażymy niewielkie placuszki. Każdy z obu stron "na złoto".
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.