Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bananowe racuszki wg Konczi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne racuszki bananowe nie tylko dla dzieciaczków :)

Bananowe racuszki wg Konczi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bananowe racuszki wg Konczi

 

  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru białego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 125g serka mascarpone
  • 2 duże banany
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Bananowe racuszki wg Konczi
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy cukier waniliowy i cukier biały - wszystko ubijamy przez około 3 minuty, następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt i ponownie mieszamy do połączenia składników, na koniec dodajemy serek mascarpone - przemieszać delikatnie. Banany obieramy i kropimy w półplasterki - dodajemy do masy - zamieszać. Smażymy racuszki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron - ja smażyłam na minimalnym gazie aby ładnie się ścinały. Smacznego
Bananowe racuszki wg Konczi
do miseczki wbijamy jajka i dodajemy cukier - ubijamy
Bananowe racuszki wg Konczi
następnie dodajemy pozostałe skłądniki i mieszamy
Bananowe racuszki wg Konczi
na koniec dodać pokrojone banany i przemieszać z ciastem
Bananowe racuszki wg Konczi
smażyć na rozgrzanym oleju na małym ogniu