Sposób przygotowania:
Bananowe whisky
Banany obrać ze skórki i pociąć wzdłuż na połówki, dla wygody w pieczeniu można je pociąć na ćwiartki.
Masło stopić na grillu, na patelni i wsypać cukier. W czasie pieczenia cukru należy ciągle mieszać, by się nie przypaliło. W momencie gdy cukier zacznie się karmelizować, włożyć do niego banany i krótko podpiec (maksymalnie 1 minutę), następnie wlać na patelnię whisky (lub inny wybrany wysokoprocentowy alkohol) i natychmiast zapalić opary zapalniczką.
UWAGA!!!
Buchający płomień, dochodzący do ca. 1,5 – 2 metrów, może całkowicie pozbyć nas fryzury!!!
Wszystko piec tak długo, aż płomienie zgasną, następnie przełożyć upieczone banany na talerze, polać je karmelem z patelni i...
Smacznego :))
Masło stopić na grillu, na patelni i wsypać cukier. W czasie pieczenia cukru należy ciągle mieszać, by się nie przypaliło. W momencie gdy cukier zacznie się karmelizować, włożyć do niego banany i krótko podpiec (maksymalnie 1 minutę), następnie wlać na patelnię whisky (lub inny wybrany wysokoprocentowy alkohol) i natychmiast zapalić opary zapalniczką.
UWAGA!!!
Buchający płomień, dochodzący do ca. 1,5 – 2 metrów, może całkowicie pozbyć nas fryzury!!!
Wszystko piec tak długo, aż płomienie zgasną, następnie przełożyć upieczone banany na talerze, polać je karmelem z patelni i...
Smacznego :))
eli_555
matisox
marietta
luna