Sposób przygotowania:
Banany w cieście o smaku miodowym
Banany smażone na złoto w aromatycznym, chrupiącym cieście są jednym z ulubionych deserów mieszkańców Państwa Środka. Receptury na przyrządzanie tego specjału pochodzą z południowej części Chin. Banany w cieście o smaku miodowym linii Oriental to oryginalne ciasto do zapiekania bananów, wzbogacone według starych chińskich receptur szczyptą cynamonu, kardamonu, roztartego korzenia imbiru, skórką cytryny i aromatem miodu. Otoczone ciastem, usmażone na złoto i posypane prażonymi płatkami migdałów banany stworzą niepowtarzalną ucztę dla zmysłów.
Sposób przyrządzania:
Nasza propozycja:
Deser możesz podawać z lodami waniliowymi.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Sposób przyrządzania:
- Zawartość opakowania dokładnie wymieszaj z około 55 ml wody (około 1/5 szklanki).
- Banany przekrój wzdłuż na pół i obtocz je w powstałej masie.
- Umieść na rozgrzanym oleju ( na patelni lub w frytkownicy) obtoczone w masie banany i smaż je z obydwu stron do momentu zrumienienia się. Usmażone banany osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Migdały przesmaż na patelni bez tłuszczu (do momentu zrumienienia się) i posyp nimi banany.
- Deser podawaj natychmiast po przygotowaniu.
Nasza propozycja:
Deser możesz podawać z lodami waniliowymi.
Przepis pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
elutka
Madzik