jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Banatoffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Beza przełożona bananami i kremem karmelowo-śmietankowym oprószona czekoladowymi wiórkami:)

Banatoffi

Składniki:

Banatoffi

 

  • 2 duże krążki bezowe
  • 3-4 banany dojrzałe
  • ½ l śmietany kremówki 36%
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • ½ mlecznej czekolady
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego

 

 

Sposób przygotowania:

Banatoffi
Mleko skondensowane gotować 3 godziny zanurzone w wodzie i pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na sztywno. Banany obrać i pokroić w plastry. Jeden z krążków ułożyć na spód, posmarować masą karmelową, ułożyć plastry bananów, posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim krążkiem, który także posmarować karmelem, obłożyć bananami i udekorować śmietaną. Wierzch torcika oprószyć wiórkami czekolady startymi na tarce z małymi oczkami.

Tagi:

czekolada