Sposób przygotowania:
Banianka
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Mleko zagotowujemy i na gorące wrzucamy kosteczki dyni .Gotujemy mieszając az wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania roztrzepujemy kołotuszką na krem.Niektórzy dodają do tego jeszcze troszkę ugotowanego osobno makaronu. Można to jeść na słodko lub z odrobiną soli.
msewka
iwi69
kinga
misia53
Kinia ,ta na fotce też z lanymi kluseczkami, mogłam była tak napisa jak w oryginale Wydawało mi się ,że to za bardzo wyjdzie mamałyga ale widocznie taka ma być..
kinga
Doro
brozia
Alita
misia53
Hihi..różnie to nazywają...
To jest drewniana pałeczka zakończona albo tak rogato , albo inaczej nie potrafię ci tego opisać ale zrobę zdjęcie i Ci pokażę . Napewno masz w domu tylko inaczej nazywasz.Teraz są już metalowe więc nazwa będzie inna -ciekawe jaka? Roztrzepujesz tym np. śmietanę z mąką w kubeczku.
Mirka227
U nas nazywamy to firlejką.
Zupka faktycznie wygląda ciekawie, chociaż nigdy nie jadłam nic z dyni.
teresa.rembiesa
zupa wygląda na jadalną bo Misia jest z nami.
misia53
Rogolka tak ale trzepaczką nazywamy co innego, taką spiralkę drucianą na drewnianej rączce A to charapucie zjadliwe hihi..
kinga
Tereniu zupkę skomentowałaś rewelacyjnie:D:DZ takim komentarzem muszę przyznać to się jeszcze nie spotkałam:D
eli_555
montajka