mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Bardzo delikatne placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybkie, łatwe, idealne na śniadanko czy podwieczorek, takie są te placuszki:) Oczywiście najlepsze na ciepło, ale i na zimno dobre:)

Bardzo delikatne placuszki

Składniki:

Bardzo delikatne placuszki

 

  • jajko (białko i żółtko osobno)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka mleka
  • 3 łyżki mąki kopiaste
  • olej do smażenia

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bardzo delikatne placuszki
Białko ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mąkę, żółtko i gdyby było bardzo gęste (to zależy od wielkości jajka) to 1-2 łyżki mleka/wody. Na patelnię wlać olej i nakładać niewielkie porcje ciasta. Smażyć z obydwu stron. Placuszki są delikatne, trzeba ostrożnie je obracać. Podawać posypane cukrem pudrem lub z dżemem bądź sosem czekoladowym.

Tagi:

jajko jajka