Sposób przygotowania:
Bardzo duży baton bounty
Na samym początku do garnka wlewamy kremówkę, wsypujemy cukier, dodajemy masło i zapach. Podgrzewamy to momentu rozpuszczenia się składników. Wiórki wsypujemy do miski i zalewamy gorącą śmietanką. Mieszamy wszystko dokładnie. W kąpieli wodnej rozpuszczamy 2-3 tabliczki czekolady ( w zależności ile chcemy jej mieć pamiętając, że w każdej chwili możemy rozpuści kolejną tabliczkę;) ).Blaszki ( u mnie jednorazowe 500 ml) wykładamy folią spożywczą i umieszczamy w nich mieszaninę wiórek. Musimy to dobrze ucisnąć i wyrównać. Kiedy będzie to już gotowe zalewamy górę rozpuszczoną czekoladą i wstawiamy do lodówki, aż czekolada na batonie zastygnie. W momencie kiedy czekolada zastygła i nasz bounty jest już zimny i gotowy rozpuszczamy 3-4 tabliczki czekolady. Wyjmujemy gigantycznego batona z blaszki, zdejmujemy folię i smarujemy całego czekoladą. I znów wkładamy do lodówki na ok godzinę lub więcej.Gotowe. Smacznego!
marietta
ewrylka
Właśnie nie jest przesłodzony. Słodycz daje tylko czekolada. Można dodać mniej cukru do mleka. Ale z ręką na sercu polecam.