krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Barszcz wołyński

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Barszcz wołyński

Składniki:

Barszcz wołyński

 

  • półgłówki kapusty,
  • 0,25 kg buraków,
  • 0,25 kg marchwi
  • , 30 dkg kości wołowych lub wieprzowych,
  • 2 cebule,
  • 2 dkg słoniny,
  • 0,5 kg ziemniaków,
  • 3 dkg mąki,
  • sól,
  • 2 ziarna pieprzu,
  • listek laurowy, 2 łyżki octu

Sposób przygotowania:

Barszcz wołyński
Na kościach z pokrajanych w paski buraków, marchwi i cebul ugotować dwa litry smaku. Dodać rozkrajaną na cztery części kapustę, pieprz i listek laurowy. Po 15 min dodać ziemniaki pokrajane w grubą kostkę. Gdy kapusta i ziemniaki zmiękną, podsmażyć pokrajaną słoninę, posypać mąką, zasmażyć razem, roz¬prowadzić barszczem, zmieszać z resztą. Wlać ocet, zagotować wszystko

Tagi:

buraki