jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Batoniki Bounty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Batoniki które możemy zrobić sami, ucieszą nie jednego amatora słodyczy.

Batoniki Bounty

Składniki:

Batoniki Bounty

 

  • 20 g śmietanki 30%
  • 150 g wiórek kokosowych
  • 100 g cukru
  • 20 g masła lub margaryny
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 200 g ciemnej czekolady

 

Sposób przygotowania:

Batoniki Bounty
Śmietankę wymieszać z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Dodać wiórki kokosowe, dobrze wymieszać. Masę wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia (takiej w której pieczemy keks). Wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Pokroić w paski. Ciemną czekoladę rozpuścić, zanurzyć w niej batoniki, ułożyć na papierze do pieczenia i poczekać, aż czekolada zastygnie.

Tagi:

czekolada