agusol

agusol

Szef Kuchni
[Przepisów: 21]

Batoniki owsiane z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo zdrowa i smaczna przekąska, która dodaje energii oraz witamin. Doskonała na drugie śniadanie w szkole i nie tylko...

Batoniki owsiane z bakaliami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Batoniki owsiane z bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Batoniki owsiane z bakaliami
Masło z miodem rozpuścić na małym ogniu. Gdy się rozpuści dodać żurawinę, pokrojone morele, śliwki oraz orzechy. Dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypać sezamem. Upiec w temp. 160 stopni. Czas pieczenia ok. 30 min. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, przestudzić, pokroić na porcje zanim całkowicie zastygnie.
Batoniki owsiane z bakaliami
suszone morele, śliwki oraz orzechy kroimy na kawałki
Batoniki owsiane z bakaliami
masło oraz miód rozpuszczamy na małym ogniu
Batoniki owsiane z bakaliami
masę wykładamy na blaszkę wyłożoną paierem do pieczenia i posypujemy sezamem
Batoniki owsiane z bakaliami
upieczone ciasto owsiane studzimy następnie kroimy na mniejsze porcje

Tagi:

śliwki