mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Bazyliowe masło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Masło smakowe z bazylią na chlebek

Bazyliowe masło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bazyliowe masło

 

  • 1 kubek śmietany 400 ml kremówka 30 %
  • 1 pęczek Bazyli
  • Sól szczypta

 

Sposób przygotowania:

Bazyliowe masło
Śmietanę przelewam do miski od blendera i miksuję tak długo aż oddzieli się maślanka od masła. Odlewam ją i przelewam masło zimną wodą. Wodę również odlewam i dodaję listki Bazyli świeżej. Blenderuję masło dalej. Na końcu dodaję sól. Masło przekładam do foli aluminiowej i odstawiam do zamrażalnika na 3 h. Wyjmuję, odwijam z folii i kroję na plastry.
Bazyliowe masło
Śmietanka kremówka schłodzona w lodówce przed blenderowaniem
Bazyliowe masło
Śmietana blenderowana w pojemniku 15 minut
Bazyliowe masło
Masło z dodatkiem listków bazyli po zblenderowaniu
Bazyliowe masło
Masło zawinięte w folię aluminiową przed schłodzeniem