lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka z kisielem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna babka o lekko różowym kolorze , bardzo smaczna i idealna na wieczorne spotkania , robi się szybko.

Babka z kisielem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z kisielem

 

  • 4jaja

 

  • 1 szklanka cukru

 

  • cukier waniliowy

 

  • mąka tortowa 1 szklanka

 

  • kisiel żurawinowy 77 gram

 

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

  • aromat cytrynowy

 

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka z kisielem
Margarynę rozpuściłam w garnku. Jaja zmiksowałam z cukrem Do jaj dodałam cukier , cukier waniliowy Przesiałam mąkę z kiślem i proszkiem do pieczenia , dodałam do jaj Formę wysmarowałam margaryną i posypałam mąką . Wlałam ciasto połowę posypałam rodzynkami ( dwie garście) i wlałam druga połowę ciasta Piekłam 60 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem smacznego .
Babka z kisielem
Margarynę rozpuściłam w garnku. Jaja zmiksowałam z cukrem Do jaj dodałam cukier , cukier waniliowy Przesiałam mąkę z kiślem i proszkiem do pieczenia , dodałam do jaj
Babka z kisielem
Formę wysmarowałam margaryną i posypałam mąką .
Babka z kisielem
Do wysmarowanej formy wlałam połowę ciasta .
Babka z kisielem
Na masę ciasta posypałam rodzynkami, wylałam reszte ciasta i przykryłam rodzynki