Sposób przygotowania:
Bezglutenowa kukurydziana rolada z kremem
Biszkopt : jajka, cukry, wodę ubijamy na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopniach przez około 15 - 20 minut. Po upieczeniu ciasto przekładamy na wilgotną ściereczkę. Zdejmujemy papier i delikatnie zwijamy z mokrą ściereczką w roladę. Odkładamy do ostudzenia.
Krem: do miseczki przelewamy schłodzoną śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Dodajemy partiami serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Roladę rozwijamy i smarujemy kremem, zwijamy delikatnie w rulon oraz zawijamy w papier do pieczenia. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Krem: do miseczki przelewamy schłodzoną śmietankę, wsypujemy cukier puder i miksujemy na sztywno. Dodajemy partiami serek mascarpone i miksujemy do połączenia się składników. Roladę rozwijamy i smarujemy kremem, zwijamy delikatnie w rulon oraz zawijamy w papier do pieczenia. Ciasto wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.