WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1567]

Raffaello bez pieczenia

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny kokosowy przekładaniec na budyniu śmietankowym na solonych krakersach, posypany wiórkami kokosowymi.

Raffaello bez pieczenia Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Raffaello bez pieczenia

 

  • ok. 30 solonych krakersów
  • 0,5l mleka
  • 150g wiórków kokosowych + do posypania ciasta
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/3szkl. cukru kryształu
  • 120g masła
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka

Sposób przygotowania:

Raffaello bez pieczenia

ETAP 1:

300ml mleka zagotować z cukrem waniliowym i kryształem. Wsypać wiórki kokosowe i gotować kilkanaście minut, aż całe mleko się wchłonie. Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia.

Proszek budyniowy rozprowadzić w reszcie mleka i wlać do wiórków kokosowych. Mieszając gotować do zgęstnienia. Lekko przestudzić.

W małej foremce ok. 10x20cm ułożyć warstwę krakersów. Wyłożyć 1/3 kremu, wyłożyć drugą warstwę krakersów, kolejną porcję kremu, znów krakersy i resztę kremu.

Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce min. kilka godzin.

Raffaello bez pieczenia
Ostatnia warstwa kremu posypana wiórkami kokosowymi
Raffaello bez pieczenia
Ostatnia warstwa kremu kokosowego wyłożóna na ciasto
Raffaello bez pieczenia
Pierwsza warstwa krakersów ułożóna w foremce
Raffaello bez pieczenia
Masa kokosowa po ugotowaniu w rondelku z budyniem
Raffaello bez pieczenia
Rozrobiony w mleku budyń wlewamy do wiórków kokosowych ugotowanych w mleku