Sposób przygotowania:
Babka z białek,łatwa, szybka i smacznaETAP 1:
Zimne białka wlać do misy robota i ubijać na sztywno, gdy zacznie sztywnieć w trakcie ubijania dosypywać porcjami cukier, piana ma być jak do krojenia.
ETAP 2:
Do ubitych białek wsypać mąkę, proszek, wlać olej i na średnich obrotach połączyć składniki.
ETAP 3:
Forma silikonowa 22 cm z kominkiem wysmarowana olejem i posypana kaszką manną, do formy dodać porcję ciasta jasnego, następnie drugą porcję ciasta w misce wymieszać z kisielem i wodą, dodać na jasne ciasto, następnie trzecią część ciasta w misce wymieszać z kakao i wodą i na ciasto kisielowe, do reszty ciasta wsypać wiórki kokosowe, wlać wodę i aromat rumowy, wymieszać i na ciasto kakaowe.
ETAP 4:
Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut do suchego patyczka, w formie ciasto dobrze wystudzić.
ETAP 5:
Puder cukier wymieszać z sokiem z pomarańczy na nie za gęsty lukier i polać lukrem wierzch ciasta, odstawić do zastygnięcia lukru w chłodne miejsce.
mocsłodkości
skuter5