Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z borówkamiETAP 1:
Jajka, cukier, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości, masa będzie grudkowata.
ETAP 2:
Do jajek wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.
ETAP 3:
Jagody opłukać, odłożyć 1 szklankę i resztę wymieszać w mące ziemniaczanej, dodać do ciasta i łyżką wymieszać z ciastem.
ETAP 4:
Forma silikonowa 22 cm z kominkiem, ciasto przełożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta.
ETAP 5:
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 45-50 minut do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.
ETAP 6:
Cukier puder wymieszać ze śmietaną na dość gęsty lukier, posmarować ciasto i dodać na lukier borówki.