Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z borówkamiETAP 1:

Jajka, cukier, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości, masa będzie grudkowata.
ETAP 2:

Do jajek wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.
ETAP 3:

Jagody opłukać, odłożyć 1 szklankę i resztę wymieszać w mące ziemniaczanej, dodać do ciasta i łyżką wymieszać z ciastem.
ETAP 4:

Forma silikonowa 22 cm z kominkiem, ciasto przełożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta.
ETAP 5:

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 45-50 minut do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.
ETAP 6:

Cukier puder wymieszać ze śmietaną na dość gęsty lukier, posmarować ciasto i dodać na lukier borówki.