ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Ciasto ucierane z borówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, bardzo łatwe i proste ciasto ucierane z borówkami amerykańskimi jest bardzo smaczne i smakuje wybornie.

Ciasto ucierane z borówkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ciasto ucierane z borówkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z borówkami

ETAP 1:

Ciasto ucierane z borówkami
Jeśli mamy jajka "L" to dajemy 4 sztuki.

Jajka, cukier, miękką margarynę mikserem utrzeć do białości, masa będzie grudkowata.

ETAP 2:

Ciasto ucierane z borówkami
Po dodaniu mąki masa będzie gładka bez grudek.

Do jajek wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i połączyć mikserem składniki na dość gęste ciasto.

ETAP 3:

Ciasto ucierane z borówkami
Zamiast mąki ziemniaczanej można użyć kisiel.

Jagody opłukać, odłożyć 1 szklankę i resztę wymieszać w mące ziemniaczanej, dodać do ciasta i łyżką wymieszać z ciastem.

ETAP 4:

Ciasto ucierane z borówkami

Forma silikonowa 22 cm z kominkiem, ciasto przełożyć do formy, wygładzić wierzch ciasta.

ETAP 5:

Ciasto ucierane z borówkami

Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec z 45-50 minut do suchego patyczka, w formie ciasto wystudzić.

ETAP 6:

Ciasto ucierane z borówkami

Cukier puder wymieszać ze śmietaną na dość gęsty lukier, posmarować ciasto i dodać na lukier borówki.