Sposób przygotowania:
Bezglutenowe babeczki gryczane z karobem i kiwi
Jajka ubijamy z erytrolem na puszystą masę. Wsypujemy karob, mąkę gryczną, proszek do pieczenia i wlewamy olej, miksujemy do połączenia się składników.
Kiwi obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i dodajemy 1 łyżkę mąki gryczanej, mieszamy. Dokładamy do ciasta i mieszamy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Upieczone babeczki studzimy i posypujemy pudrem z erytrolu.
Kiwi obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do miseczki i dodajemy 1 łyżkę mąki gryczanej, mieszamy. Dokładamy do ciasta i mieszamy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Upieczone babeczki studzimy i posypujemy pudrem z erytrolu.