Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z budyniem i owocami
1. Ciasto: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami, ciasto uformować w kulę, owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 30-60 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość około 5 mm pomiędzy folią lub papierem do pieczenia. Za pomocą szklanki wykrawać koła, wylepić nimi foremki do babeczek wysmarowane wcześniej masłem i oprószone mąką. Nakłuć widelcem i umieścić na blasze. Piec w 190st.C około 10-15 minut do zezłocenia. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do lekkiego przestudzenia. Następnie delikatnie wyjąć babeczki z foremek. 2. Budyń: Ugotować jak zaleca się na opakowaniu (zmniejszając tylko ilość mleka do 450 ml.) Jeszcze ciepły budyń wycisnąć za pomocą szprycy do babeczek. Udekorować świeżymi owocami. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Domowa cookierenka Agi)
![Kruche babeczki z budyniem i owocami Kruche babeczki z budyniem i owocami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-budyniem-i-owocami-345761.jpg)
![Kruche babeczki z budyniem i owocami Kruche babeczki z budyniem i owocami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-budyniem-i-owocami-345762.jpg)
![Kruche babeczki z budyniem i owocami Kruche babeczki z budyniem i owocami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-budyniem-i-owocami-345763.jpg)
![Kruche babeczki z budyniem i owocami Kruche babeczki z budyniem i owocami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-budyniem-i-owocami-345764.jpg)
marietta