Sposób przygotowania:
Naleśniki jogurtowejogurt
Przygotować jogurt dowolny może być prosto z lodówki nie ma przeciwskazań. Do miski wbić całe jajka, wsypać szczyptę soli oraz mąkę następnie dodać jogurt wlać mleko i olej całość dokładnie zmiksować do połączenia się wszystkich dodanych składników. Jak już mamy zmiksowane ciasto wlać aromat dowolny oraz barwnik ( jeśli ktoś nie chce można pominąć ) i również zmiksować na jednolitą masę.
jogurt
Gdy mamy już zmiksowane ciasto i wszystko dokładnie się połączyło na rozgrzaną patelnię wlać małą kropelkę oleju wlać półtorej chochelki ciasta (wlane ciasto musi być trochę grubsze niż tradycyjny naleśnik), jak ciasto wlane zacznie się ścinać przewrócić drewnianą łopatka na drugą stronę i podsmażyć parę minut aby się zarumieniły (ps. za zwyczaj pierwszy naleśnik tak jak związek się nie udaje).
jogurt
Usmażone naleśniki układać jeden na drugim na talerzu. Gdy mamy już wszystkie naleśniki usmażone mi wyszło dziesięć sztuk z patelni o średnicy 24 cm, na usmażone naleśniki nakładać dowolny dżem lub co kto ma ochotę i zawijać dowolnie. Te akurat naleśniki podczas zwijania pękają ale to tylko dlatego że są bardzo delikatne i mięciutkie, można je zajadać nawet bez żadnych dodatków są tak pyszne.
jogurt
Moje naleśniczki podałam ze swojskim dżemem truskawkowym oraz kleksem kwaśnej śmietany którą uwielbiam do naleśników. Naleśniki to jedno z wielu dań które uwielbiają dzieci i nie tylko, te naleśniki są tak miękkie że podczas jedzenia rozpływają się w ustach. Do naleśników można również podać zimne mleko kub kakao kto jak woli.