Sposób przygotowania:
Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą
1. Do miski przekładamy płatki owsiane, cynamon, dodajemy śmietanę, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy, wsypujemy rodzynki i ponownie mieszamy.
2. Masę przekładamy do kokilek, na wierzchu układamy po 2 kostki czekolady.
3. Owsiankę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i ,,ścięcia'' masy.
4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.
2. Masę przekładamy do kokilek, na wierzchu układamy po 2 kostki czekolady.
3. Owsiankę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i ,,ścięcia'' masy.
4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Smakuje na ciepło jak i na zimno.